petak, 7. srpnja 2017.

fuckable.

Već dugo nemam svoju najdražu majicu.
Neku da je obična i ide na sve a opet da je dovoljno posebna i da se ističe nekim detaljom koji ju čini drugačijom od svih drugih koje imam. Da ju mogu isfurati na srebrnu suknju, šarene kratke hlačice ili nekakav denim.
I krenula su lagano sva ta sniženja, majice su razbacane po stolovima sa niskim cijenama ali i dalje sve već viđeno i dalje ništa da kažem VAUČ.
I to sve do nedavno dok nisam na instagramu naletila na fckbl majice koje su obične a opet skroz neobične i na kraju krajeva totalno fuckable.
Iza brenda fckbl stoji Ines Shehu, grafička dizajnerica iz Osijeka koja teži tome da radi ono što voli i što ju ispunjava a sada uz fckbl joj se sve želje polako i ostvaruju. Zanima ju fotografija i scenografija a njezin interes prema tome najbolje se vidi na fckbl instagram profilu koji ima svoju odličnu priču gdje Ines uglavnom igra glavnu ulogu i najbolje predstavlja svoj brend. 
Za Ines sam imala 6 pitanja koja će vas bolje upoznati sa predmetom žudnje svih stajlerica i  njezinim brendom FCKBL.
1. odakle inspiracija za trenutne vezove na majicama i zašto je baš portret žene lightmotiv svake kolekcije?
Inspiracije većinom dolaze iz svakodnevnih situacija ili već postojećih fotografija žena iz kojih izvlačim ilustraciju a zasada se vodim time da je žena glavni lik Fckbl branda jer svaka žena ima svoj faktor X koji ju čini otmjenom, privlačnom i buntovnom u isto vrijeme.
2. kako to da si se odlučila za tehniku ručnog veza na majicama a ne klasičnog printa? 
Želja mi je bila napraviti priču koja je autentična i nesvakidašnja, baš kao i naziv branda te sam tako došla na ideju da bih mogla iskoristiti mamino znanje ručnog veza za svoju priču, a istodobno naučiti nešto novo.
Baš kao što se nisam htjela odlučiti za print, tako nisam željela ni tehniku strojnog veza već ručnog rada, kako bih upotpunila cijelu priču i ideju te kako bih ljudima približila svijest o ručnom radu. Također mislim da dodatno daje na vrijednosti i činjenica da sam svaku tu majicu iglom probola najmanje 1500 puta.
3. koliko ti treba da izradiš jednu majicu?
Vremenski se izrada razlikuje od sheme do sheme, na nekim shemama ima i dijelova koji su cijeli ispunjeni, a da bih mogla isporučiti model, prvo treba odraditi 6-12 sati te se zbog toga majica i ne može dobiti isti dan čim se naruči.
4. tko su i koji je profil tvojih mušterija?
Profili mušterija se dosta razlikuju, što mi je drago jer napominjem svaka žena je Fckbl na svoj način i vezovi su takvi da svatko može naći nešto za sebe.Neke od njih su mame, žene koje nisu po proporcijama iz modnih časopisa, cure iz susjedstva a zanimljivo je i to da je jedna od mušterija i moja obiteljska liječnica, žena u svojim 60 -ima.
5. Možemo li očekivati proširenje fuckable ponude na neke druge stvari i hoćemo li vidjeti frajere u fuckable majicama?
Prvotna ideja uz majice su bila i ručna ogledala koja su napravljena od reketa za stolni tenis, no taj proizvod još osmišljavam i dovodim do savršenstva da bih ga mogla predstaviti kako sam zamislila. S druge strane majice već sada svojim dizajnom i modelom mogu biti i za mušku populaciju jer nisu strukirane a i vezovi su unisex, tako da taj dio ovisi samo o našim dragim muškarcima i tome jesu li dovoljno odvažni da ih nose. 
6. kakvi su planovi brenda za budućnost?
Planovi kao i ideje svakim danom dolaze, osim proširenja prodaje van granica Hrvatske te predstavljanja branda u nekom od pop store-a, plan mi je surađivati i sa mladim osječkim umjetnicima te raditi limitirane kolekcije.
Super vijest je da trenutno traje akcija gdje pri kupnji jedne majice drugu dobivate bespla! 
A ovako to izgleda kada vam stignu vaše nove najdraže majice na kućnu adresu. Bijela rupičasta vrećica nije samo za ukras već se preporuča pranje majica u njima kako bi vam vez dugo ostao očuvan.

A u nastavku slijedi par fotkica sa snimanja nove kolekcije fckbl majica u kojoj smo glavne pozerice moja draga legica Kristina i ja. Za frizuru je bila zadužena Dea, za šaranje po licu Antonela a za fotke Marin Lončar.

xx










Nema komentara:

Objavi komentar